Делиян Маринов

  • Дата на раждане: 28 Април 1992
  • Месторождение: Севлиево, България
  • Награди:
    • 2014 - Специална награда за разказът си „Балканът, който все още имаше сърце”
    • 2015 - Специална награда на scifi.bg в конкурсът за Растящо човешко творчество за разказа "Изборът"

Биография

Делиян Маринов е роден на 28 април 1992 година. Започва да пише още в гимназията, повлиян от компютърните игри и фентъзи книгите, на които е страстен почитател. Опитите му обаче са неуспешни, тъй като писанията му по-онова време биват прекалено повлияни от любимите произведения.

През 2011-та година започва да учи политология, като така се запалва отново по писането. През 2012-та година участва в съавторство във вторият национален академичен форум за обществени науки с публикацията „Социалната срещу либералната държава”.

2012-та година всъщност се явява ключова за Делиян, тъй като тогава той започва да пише първият си роман. В края на същата година, Делиян започва да работи в фабрика за найлонови торбички, за да може да финансира бъдещото издаване на творбата си. 2013-та година, романът „Пътуване през спомени” ч.1 от Истории от Последното измерение е издаден от ИК: „Весела Люцканова”.

2014-та, Делиян продължава да работи, учи и пише едновременно. По средата на годината, младият автор издава и „Пътуване през спомени” ч.2. В края на същата година, след участие в първи национален конкурс „На шефа с любов”, авторът печели специална награда за разказът си „Балканът, който все още имаше сърце”, който бива включен в сборник „На шефа с любов”.

През 2015-та Делиян работи по разнообразни проекти. Негови разкази биват четени в инициативата „Истории от някога”, а разказът му „Изборът” печели специална награда на scifi.bg в конкурсът за Растящо човешко творчество. Същата година, Делиян е обявен и като един от финалистите в конкурса за фентъзи роман на издателство MBG Books. В момента Делиян работи над няколко романа, чието действие се развива в Последното Измерение. Мечтата му е светът му да стигне мащабите на Средната Земя, Светът на Диска и Фаерун, за да може България да се утвърди в световното пространство на епичното фентъзи.


Издания от Издателство "Весела Люцканова"