Нови издания

Клонинги. Клонингите се завръщат.

Клонинги. Клонингите се завръщат., Bulgaria, 1996

"Клонинги" и "Клонингите се завръщат" - оригиналният роман, издаден през 1975 г. и неговото продължение.

Описание

Клонинги

Темата на предложения роман не е от рядко срещаните. Това е тема, която все по-често занимава човека — за хуманистичната цена на глобалните научни открития днес, за онази страшна алтернатива, която стоипред учения — откритието да се обърне срещу него.

Клонингите, тези зловещи хомонкулуси, от чието сполучиливо производство се подготвя новият тотален кошмар на човечеството, не се задържат дълго при своя фантастичен ореол, а в тъканта на едно научнофантастично повествование ни водят към своя реалистичен извор. Целият разказ се превръща в една жестока с циничната си откровеност изповед на бивш професор-есесовец. Това е всъщност началото на бруталната спекулация с науката против човечеството, защото хитлеризмът беше първият образец и на изкористяването на големите научни открития в името на тоталното заробване на света.

С актуалния си сюжет и напрегнато действие книгата ще представлява изключителен интерес за младия читател.

Клонингите се завръщат

Скъпи читателю,
искаш ли да бъдеш клонинг? А децата ти да бъдат клонинги?

Въпроси, на които ще можеш да си отговориш след прочита на романа „Клонинги“ — излязъл като научна фантастика през 1975 и превърнал се в реалност след откритието на доктор Хол през 1993 година. И след прочита на продължението му — „Клонингите се завръщат“. Написването му стана възможно едва след постигнатото в Медицинския център във Вашингтон, човешките клонинги са получени, а светът се взриви от… етичните проблеми, които клонирането поставя отново пред нас. От възможностите да бъдем вечно в този свят в своята си външност, своите си таланти и недостатъци, но не и ние?

Скъпи читателю, искаш ли да бъдеш клонинг и да имаш свои клонинги, които да те повтарят във всичко?