Нови издания

Живот наяве и насън

Живот наяве и насън, Bulgaria, 2014

В търсене на самата себе си, тя постига да бъде щастлива и обичана, да има дом, семейство и деца. И всичко изглежда прекрасно, докато съпругът й не избухва една вечер в бясна ревност към мъртвия, за когото мисли, че тя не го е забравила и любовта й към него с времето се засилва.

Описание

Отчуждението се настанява между тях, подсилено и от ревността на бившия й свекър, който приема щастието й като предателство към убития му син. С изостряне на отношенията между тримата, драмата достига своя връх, когато старият се опитва да съхрани миналото й, а мъжът й напълно да го заличи.

Рецензии

"Живот наяве и на сън" е вълнуващо продължение на "Вампирска терапия". В тази част героинята й е щастлива и обичана от втория си съпруг, има дом, три деца. И сякаш всичко изглежда прекрасно, докато съпругът й не избухва в бясна ревност към предишния й любим, убит още в предишната книга. Отчуждението се настанява между двамата, подсилено и от ревността на бившия й свекър, който приема щастието й като предателство към убития му син. Драмата достига своята кулминация, когато старият се опитва да съхрани миналото й чрез семейния им албум със снимки, а мъжът й напълно да го унищожи... Всичко изглежда като сън, а е наяве. Всеки е отнел нещо на някого и всеки е дал нещо другия, но и двамата искат да предпазят децата от грешките си. И не само от грешките си в сънищата, но и от нещо още по-страшно, което се случва в тяхната действителност. Финалът е бляскав и запомнящ се!

- Тео Буковски