Нови издания

Жените, сексът и анорексията

Жените, сексът и анорексията, Bulgaria, 2004

Четиво за начинаещи жени и техните майки

Описание

"Тази книга беше замислена като семпло описание на опита, който натрупах в един швейцарски център за лечение на момичета, страдащи от булимия и анорексия. Но постепенно се превърна в едно четиво, което не само разказва, но и буди към размисъл, не само обяснява, но и подтиква към търсене на нови отговори на стария въпрос: какво значи да си жена?"

- Катерина Михайлова

Има различни подходи към темата за анорексията и булимията. Строго научният би бил по-подходящ за някое медицинско издание, затова психоложката Катерина Михайлова е избрала по-популярния, подкрепен с изповеди на пострадали момичета. Авторката е натрупала опит и знания по темата в швейцарска клиника, но още от посвещението и многото изречения с удивителен знак накрая си личи, че има и лични причини да се занимава с тези мъчителни състояния на организма.

Тя се е опитала да отговори на въпросите защо през последните 10 г. храносмилателните разстройства са се превърнали в епидемия, как са свързани със секса, защо боледуват все момичета „от добри семейства" и защо толкова трудно се лекуват.

Книгата сигурно ще е полезна за майките и бащите, които не осъзнават как тикат дъщерите си към булимията или анорексията. А и за момичетата, които досега не са били наясно с корените на проблема.