Мара Меймариди

Биография

Мара Меймариди е антрополог, преподавателка в Медицинска академия - Атина. Завършва "Философия" в Атинския университет, а в Сорбоната - Париж археология. Едновременно с това следва специалностите биология, медицинска антропология. Години наред взема участие в изследвания в овластта на детското здравеопазване - детска болница "Света София" - Атина, в отдела за Социална педиатрия. Също така е изследователка в "Национални примери за развитието на гръцките деца". През последните години работи като журналист във всекидневници и отново следва - този път астрофизика и космология.

"Измирските магьоснички" е нейният първи роман, с който бележи небивал успех в Гърция, Турция, Испания, Италия и Холандия. Историята на героинята Катина е филмирана в Гърция.

Писателката Мара Меймариди е праплеменница на магьосницата Катина. Тя твърдо вярва и го заявява в книгата си, че леля й Катина е преродена отново в нея самата. И затова обяснява в романа за своето огромно желание и стремеж към познанието в магията. И за невероятните си успехи - професионални и лични.


Издания от Издателство "Весела Люцканова"