Светлана Комогорова

  • Дата на раждане: 16 Февруари 1968
  • Месторождение: Велинград, България

Биография

Светлана Комогорова - Комата е родена на 16 февруари 1968 г. във Велинград. Завършва Английска гимназия в Пловдив и руска филология в СУ. Превела е огромно количество фантастична и нефантастична литература и филми.

Основен преводач на “София филм фест”. Пише стихотворения, автор-изпълнител е и на песни. Една от култовите фигури в българския фендъм. Сред приятелите (и другаде) е известна под прякора “К'омата” – вариант на фамилията й с неизвестен произход.

Обожава зайците, пее (отлично) и свири на китара (ужасно), участва в конкурси и фестивали за песни. Вероятно щеше да печели доста от тях, ако скланяше глава и приемаше мръсни игри и задкулисни договорки. Не ги приема не само на фестивалите за песни, а и в живота, политиката, обществените събития, и изобщо всичко около нас. Иначе вероятно щеше да е мастит културтрегер... (Самата мисъл за което я хвърля в бесен ужас.)

Занимава се и с режисура, участие в самоделни филми, и още само тя си знае колко други неща. Активен участник в алтернативното движение ПОКИ (Поети с китара).

Има силна алергия към всичко конвенционално, баналното я вбесява, а със здравия разум държи да е в подчертано лоши отношения. - Източник

Преведени заглавия